Söndagen den 31 oktober 2010

Oj detta vart en lång dag=/

Barnen var vaken 3-4 timmar inatt men sov lite längre imorse som tur var.

KLädde på oss och åt frukost och for sedan till svärmor som var nere i timrå över helgen. fick äta jätte god lunch=) Hämtade även träningscykeln=) Satt där ute ett tag innan vi for hem. Jag körde dit och thomas hem=)

Funderar på att ta barnen och åka till thomas syster på onsdag. Men ska våga mig på den långa resan. tar ju ett bra tag att köra. Men får se om ja hittar orken. har ju orkat köra 1h och 20 min på körskola så borde ju klara att åka dit med=)

Sedan kom Elin och Harry hit och knackade på=) Fick tavlan som L Har gjort på noel så nu ska dem upp på väggen imorgon=) Är så glad att ajg nu har en på thea och en på noel=)

Nu ska väll engelskaböckerna tas fram.. Måste Måste Måste..

Insåg att elin hade rätt i det hon sa. nu lär ju skolan kännas jätteenkel efter att ha kombinerat skola, hem, familj och barn samt körkortet i 3 veckor=)

Bio=)

Ja idag åker jag och Thea på bio. Blir alfons åberg=) Igår fick jag för mig att jag skulle skicka sms till en dagiskompis mamma och se om dom ville följa med. Och idag fick jag sms att dom ville med. Thea jublade då hon hörde att dom skulle med=)

Så nu sitter jag bara och väntar på att klockan ska gå.. Vill att klockan ska bli 11.45 så vi kan börja bege oss. Men är LIVRÄDD men vet ni vad? JAG KLARAR DET! Jag kan faktiskt köra bil=) Fick erbjudandet att åka med dom men thomas tvingar mig att köra haha. hittar på alla ursäkter som finns för att slippa köra hahaha

I eftermiddag ska vi söndagsstäda haha. Imorgon ska vi nämligen träffa svärmor så lika bra att göra det idag så det blir gjort=)

Livet är helt underbart! Och känns som körkortet var en vändning på många plan!!

Noel har fått sin 4dje tand nu=) sin första fick han på 6 månaders dagen och sin 4de på sin 9 månaders dag igår=) Han har blivit stor nu!! Lite för fort går det. Snart är det jul och sedan födelsedag för honom=)

Nej nu är det dags att göra iordning sig det sista samt kissa. HAHA

Fredag=)

Märkte igår när jag körde bilen att thomas måste fixa vindrutetorkarna NU! Han är längre än mig så han får den inte i synfältet, men det fick jag. och NEJ så ville jag inte köra, sedan hade ena sidan lagt av helt. så ja idag for han iväg. 3dje skroten hade så han köpte mekanismen kom hem och bytte och insåg att torkararmarna också behövde bytas. Så bara ringa runt och se om man hittade några. SKITdyrt överallt. Men han åkte tillbaka till samma skrot igen och fick dom billigt. även med garanti på alla saker. Hur många skrotar har garanti på sina saker?!

Så nu funkar de igen och man kan spola rutan och se ut! Hurra!

Skulle på pizzan förut och beställde och tänkte att thomas skulle åka men nej då han tyckte jag skulle åka. Så sagt och gjort. Efter mycket om och men så åkte jag iväg och det kändes så SKÖNT!!! Jag parkerade och allt.

Insåg sedan att jag behövde köpa paprika så sa till thomas att vi skulle gå på affären, men nej då han tyckte jag skulle köra dit! Ni som vet hur vi bor vet hur nära tempo det är, tar väl 2 min att gå haha. Längre tid med bilen haha. Men jag åkte dit och lyckades parkera in min själv men löste det och tog mig därifrån=)

Nu vill jag ut och åka ikväll också för att känna på dragläget+ gasen i backar. För det händer ju faktiskt att man måste stanna för att kunna fortsätta;) Sedan är ja klar då vågar jag mig ut i stan igen=)

Imorgon är det BIO=) Jag och thea ska iväg. kanske hennes dagiskompis med. Men det får vi se=)

Nej nu natta barn innan en kväll med bilkörning samt skolan=)


Så glad!

Är så grymt glad och lättat. Jag har äntligen fått mitt körkort! Eller ja fått körkort känns egentligen fel, jag har tagit körkort. för få? Nej det tror jag inten får. Man får kämpa sig fram=)

Har under dessa veckor haft en hemlig blogg=) Funderar på att klistra in någon inlägg här då och då om någon är intresserad att läsa hur allt gick till?=) Annars skiter jag i det=)

Körde en bit förut men bytte plats fort. rusning, barn i bil och en okänd bil *känns så* Var ingen bra idag, så höll på att krocka bakåt kändes det som!!

Märks så grym skillnad på körskolans bil och våran bil och det är ju körskolans bil jag bott i sista veckorna=) Men ger jag det ett tag så kommer jag känna våran=) Det första och viktigaste nu är koplingen! Måste få in det igen. Körskolebilen har så mycket kraft så man behöver knappt gasa utan kan typ ta sig iväg på koplingen.. det kan man INTE Med våran.

Nu längtar jag tills mitt riktiga körkort kommer !


Körkort!!

Hurra nästan 3 veckors slit är över!!! Intensivutbildningen på körkortet avslutades idag!! och jag har KÖRKORT!!!! HURRAA½!!!!!!!!!

Flyttar in=)

Japp imorgon flyttar denna in i min garderob!!! ÄR KÄR!! Hoppas snön och rikiga kylan kommer snart så den kan invigas=)=)



Priset kan vi dock glömma men kommer vara värt det, en jacka i flera år!!

Inbrott=/

Japp nu har vi haft inbrott i förådet=/ låset var klippt. Saknas massa kläder, vinterkläder och verktyg samt andra grejer. Känns inte kul alls att någon varit in där. Jag och thomas rensade som sagt och ställde nu in allt snyggt och prydligt för ett tag sedan. Nu var allt huller om buller och låset var klippt. Har spenderat 1 timme där nere nu och fler kommer det nog bli.

Polisanmälan är gjord och ska r inga försäkringsbolaget imorgon. risken är att vi inte får ut en krona just då vi inte precis har alla kvitton kvar, och det vi har kvitton kvar på kommer inte ens upp i självrisken. MEN ska testa iallafall. Kan inte förlora något på det.

Det enda som känns skönt och fick tårar i ögonen när jag såg det är att thea och noels första  kläder är kvar!! Samt alla kläder vi lånat som ska tillbaka!! HELT underbart det iallafall.

Så nu får vi se hur allt går. får spendera någon dag i veckan med att ställa ordning allt igen där nere. Vill inte ha kaoset som är där inne nu.

Fast vissa saker kan jag inte förstå hur dom tänkt med? men ja nu har dom tänkt konstigt!

Att folk inte kan låta andra människors saker vara. I timrå hade vi också inbrott i förådet så det verkar hända jämt=/

Fredag=)

Ja här hemma händer det inte mycket, dagarna kryper fram och jag sover massor=/

I torsdags var det läkaren för thea. thomas for med henne. Denna gång satt hon sig på konsiga toan själv och även ultraljudet var inga problem=) Det konstaterades att hon hade normalt flöde och tömmer blåsan helt. Så nu är vi "frisläppta" från barn på sjukhuset. MEN nästa gång hon får en UVI igen ska dom göra om samma prosses igen, för att se så det verkligen är att hon är känslig.

Snacka om underbart dagis vi har nu. Vi fick stänga order om hur många gånger thea ska gå på toa om dagen och med vilka mellanrum ungefär. Så nu skulle dom hålla koll på det. =)

Noel växer och gror, ålar fortfarande "bara" Men har börjat intressera sig för att försöka resa sig upp. tyvärr bara mot pallen än sålänge och den glider iväg så han blir förbannad och kommer inte iväg.

Imorgon kommer min bror och hälsar på=) Och då ska även jag och far ut och köra bil=) KUL=)

Nej nu håller ögonen på att gå i kors. 5 uppgifter kvar sedan SOVA!!

Vart tar tiden vägen?

Ja tiden springer fort.

hade 3 underbara dagar i skolan. saknade ungarna massor men konstigt om ja inte hade gjort det! Var så skönt att bara få rå om varandra och sova ostört! Helt underbart. Sånt borde alla få göra ibland!Hoppas vi någon dag får ha kusinbarnen till barna så deras föräldrar också får egentid och sova och bara vara dom=)

Helgen flög förbi. var på kalas på lördagen samt en tur med elin på ikea. bara jag och hon!

Söndagen körde jag och pappa bil=) Stolt blir jag över mig själv då jag klarar saker jag inte trodde. Nu längtar jag bara tills det blir dags för intensiven på körskolan=) Närmar sig men är endå långt kvar=/

dagarna springer iväg och jag funderar ibland på om man verkligen tar tillvara på dagarna? kan man kanske få ut lite mer av alla dagar? Men så kanske man inte ska tänka.

Här hemma har vi lagt om massa rutiner för oss själva. eller ja sedan vi var på skolan har vi börjat somna tidigare. Och det är så skönt! Känner sig lite mer utvilad.

Just ja vi har ju flyttat in noel till theas rum nu=) Så nu står båda sängarna där. dock måste det göras om massor men vill se om de funkar först=)

Första natten vaknade noel massor och fick komma till oss 1. Men han är förkyld så kan ha med det att göra. Igår vaknade han några gånger på kvällen för att han ville ha nappen. sedan 1 och 5. 5 flyttade thomas han till sängen då thea var vaken så jag tog henne. Då var förkylningen bättre. Nu sover han där inne så får se hur denna natt blir=)

Imorgon är de dans för skruttan igen! Kul=)

Nej nu ska ja se tv och mysa ner mig i soffan.



kan inte tänka mig att thea varit så liten!!

6:25 är klockan och vi rullar :-D vi hann...

6:25 är klockan och vi rullar :-D vi hann:-) oljan är påfylld bilen packad barnen sitter i och jag och thomas med:-) första stoppet är avlämna barn:) sedan väntar 3 intressanta dagar i skolan:)


Harry och Thea=)

japp här kommer en bild från i söndags då vi var hos elin och dom=) Barnen fick ett eget tacos bord=)



Underbara små som beter sig som syskon! bråkar ena minuten skrattar andra och så håller dom på=)

Här kommer även 2 nostallgibilder på noel jag hittat nu när jag letat bilder till en tavla=)





på första är noel bara någon timme gammal och på den andra någon vecka=) tänk vad fort tiden går=) idag är han såhär stor=)



och då ska vi inte prata om stora madammen. här hemma=)

Dagens att göra:) städa, laga mat, packa, ...

Dagens att göra:) städa, laga mat, packa, apoteket, handla, plugga, dans, njuta. Ja fullrulle men det ska gå:)


Grisen= Bilen

Japp här kommer före och efterbilder. dock vart det olika sidor då vi tog bilderna samtidigt samt att vi inte ville förstöra efterbilden med silvertejpen;) Ja vi fick igenom den med silvertejp;) Funderar dock på en ny framskärm=)



bilen före=) Dock kan ja tillägga att hela det partiet som är sönderröstat under blinkersen? Nu är svart=) samt på kanten vid hjulet. MEN silvertejpen är kvar;)



suddig efterbild=) BLANK=)

Så kul med en fin bil=)

Supertack gör insiativhjälpen=)

Äntligen påväg hem:-) klockan sprang iv...

Äntligen påväg hem:-) klockan sprang iväg och trevligt var det. Nu är jag så mätt så känns som jag spricker. Känns så skönt att åka i bilen och nu är det inte pinsamt längre:-) en ny framskärm på detta så känns det super:-) synd den snart ska besiktas haha. Då får vi svaren köpa ny bil eller inte? Beror på vad det är för 2or som kommer:-) nej nu roa barn så dom inte somnar:-)


lördagen den 2 oktober 2010

Jaha lördagen är åter här. Känns som det var igår som sommaren började, nu är hösten redan här. Snart är det jul=)

I torsdags var vi på bvc med Noel. 8 månader gammal ganska precis. han vägde då 9760 gram var 72cm lång och 48,2 runt hatten=) Huvudet stiger fort men den följer sin kurva så inget att oroa sig för än=)

I onsdags var jag även till läkaren. Läkaren har 2 olika grejer som han tror det kan vara. Men vi ska utesluta allt annat först så fick lämna massa blod. Fick inte kliva upp ur stolen före jag hade tagit en kaka med socker i samt vatten. och tur var nog det för var snurrig ett jätte trött. Men kommer dock inte skriva ut nå mer här och nu om allt sånt. MEN kommer öppna upp min låsta blogg igen och börja skriva av mig lite grejer. Så hojta om ni vill läsa, kommer dock inte släppa in alla.

Igår åkte vi upp till elin och anders igen=) ja lilla harry också såklart=) Ska vara här tills på söndag=) Igår åt vi gott och bara umgicks. vart en riktigt trevlig och tidig kväll. Idag har vi haft fullt upp men har pluggat också idag=) Samt jätte god mat tror vi satt och åt i 1-2 timmar=) Haha underbart=) Imorgon blir det fixa bil, och lite sånt. Ska städa ur bilen också=) Lika bra=)

Nu orkar jag dock inte skriva nå mer har lite för ont för det.

Ha en super lördakväll=)